Beskrivelse


Syd- og Vestsjællands Vagtsamarbejde

Vagtsamarbejde mellem selvstændige Dyreklinikker og Dyrehospitaler

Beskrivelse af Vagtsamarbejdet

Der er behov for dyrlægehjælp døgnet rundt - året rundt


Den enkelte dyrlægepraksis kan ikke stå til rådighed 24 timer i døgnet. Derfor eksisterer denne vagtordning, der tilbyder hjælp til akut syge eller tilskadekomne hunde, katte, fugle og andre mindre kæledyr. Derudover er der mulighed for hjælp til akut syge store dyr.


Hvor


Området omfatter 8 dyrlægepraksis i den sydvestlige del af Sjælland.


Samarbejdet er oprettet for at hjælpe de tilsluttede klinikkers og hospitalers klienter i aften- og nattetimerne, samt i weekender og på helligdage.


Hvad tilbyder vi


Alle klinikker og hospitaler i vagtordningen er udrustet med moderne udstyr til førstehjælp, genoplivning, narkose og kirurgi med videre.


Hvem kan henvende sig


Alle dyreejere kan henvende sig til vagten - i første omgang telefonisk - og efter evt. behandling vil egen dyrlæge få tilsendt udskrift af journalen for at sikre bedst muligt efterbehandling.


Hvor meget koster det


Konsultation, der ydes uden for normal arbejdstid, bliver takseret til normaltakst + 150% aften/nat/weekendtillæg. Operationshonorar bliver tillagt 50%. Dertil kommer betaling for medicin, engangsartikler og forbindsstoffer.


Husk at dyrlægeregningen bliver tillagt moms. Betaling kan ske kontant eller ved check/Dankort i forbindelse med behandlingen. Indlægges patienten til viderebehandling, kan der blive bedt om et depositum.


Hvad gør man


Man får forbindelse med den vagthavende dyrlæge ved at ringe til sin sædvanlige dyrlæge. Her vil den automatiske telefonsvarer oplyse vagthavende dyrlægers telefonnummer. Man skal altid kontakte vagthavende dyrlæge telefonisk, inden man henvender sig på klinikken eller hospitalet - så undgår man at køre forgæves eller at spilde kostbar tid i en nødsituation.


Har De truffet en aftale, som De alligevel ikke ønsker at benytte, bedes De straks ringe og give besked. Det samme gælder, hvis De bliver forsinket, f.eks. ved transport. I modsat fald er vagthavende berettiget til honorar for forgæves ventetid.


Dyreejere, der normalt bruger en at de tilsluttede dyrlæger, kan ringe og rådføre sig med vagthavende. Men tænk på, at et spørgsmål måske ikke behøver et svar midt om natten med mindre der er tale om en akut situation.


Vi håber, at siden giver tilstrækkelig information om vagtsamarbejdet i vores område. Er der er spørgsmål, er man altid velkommen til at kontakte os.